Maja Mahovlić

ProPR je agencija specijalizirana za Treninge javnog nastupa, konzultacije u području poslovne komunikacije i pisanja životopisa te usluge iz područja PR-a i kreiranja sadržaja. Vlasnica ProPR-a i trenerica za javne nastupe je Maja Mahovlić, diplomirana novinarka s bogatim iskustvom rada u medijima i odnosima s javnošću. 

3_edited_edited.jpg

Nakon završenog studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti i volontiranja na Radio Studentu, novinarski zanat počela sam ozbiljno 'tesati' kao novinarka na RTL Televiziji (RTL Vijesti), a kasnije kao dnevna urednica i spikerica za vijesti na Otvorenom radiju. 

 

Sreća je htjela da ekonomsku krizu 2008. dočekam kao glavna urednica i voditeljica poslovne emisije Novac (Nova TV), čime sam se kao novinarka i specijalizirala za gospodarstvo. Paraleleno sam radila kao profesionalna spikerica televizijskih emisija Automotiv (Nova TV), Četiri zida (HTV), KS Automagazin (HTV) te rado posuđivala svoj glas za radijske i televizijske reklame.

 

Prije nego što sam u svibnju 2019. osnovala vlastitu agenciju i odlučila se posvetiti treninzima javnog nastupa, bila sam glasnogovornica tvrtke Tau on-line (koja stoji iza portala MojPosao): zadužena za davanje izjava te radijska i televizijska gostovanja uživo na temu trendova na tržištu rada, ali i za vođenje poslovnih događanja, konferencija i panel diskusija. 

Mada imam bogato iskustvo u svim vrstama javnih nastupa, tek posljednje radno iskustvo presudilo je da svoju daljnju karijeru posvetim upravo toj temi. Naime, pripremanje kolega za javne nastupe natjeralo me da svoje višegodišnje iskustvo pretočim u set jednostavnih vježbi koje i laici mogu s lakoćom savladavati. Kasnije će na temelju tih vježbi nastati program Treninga javnog nastupa, koji rado s vama dijelim jer provjereno daje odlične rezultate.

Treninge javnog nastupa održavam uživo i online. U suradnji s fakultetima provodim edukacije na temu pisanja životopisa te pripreme za razgovor za posao. 

 

Javni nastupi sastavni su dio mog profesionalnog iskustva od prvog dana. Za jednog introverta to je neobičan izbor karijere, ali i dokaz da javni nastup svatko može svladati te da on nije 'privilegija talentiranih'. Pozivam vas da se odvažite na trening i sami uvjerite koliko je javni nastup lako svladati, uz dobrog mentora i na pravi način: uz puno praktičnog rada u optimalnom vremenskom periodu. 

Veselim se suradnji!